2024. április 26. - Ervin

MDF: készen vannak a választási program mellékletei

Elkészültek az MDF választási programjának mellékletei; a párt honlapján a közeljövőben lesznek elérhetők az anyagok - mondta Kajdi József, a szakpolitikai kabinetek koordinátora szerdán az MTI érdeklődésére.
2010. február 17. szerda 12:44 - HírExtra
Kajdi József elmondta: külön program készült egyebek között az egészségügy, a szociálpolitika és az egész napos iskola témakörében, az agrár-, és vidékfejlesztésről, a közoktatásról, a felsőoktatásról, a közszféra reformjáról, a kultúra és a média témakörében, a külpolitikáról, a foglalkoztatási politikáról, valamint a környezetvédelemről.

Az MDF külön programot készített az önkormányzatok reformjáról is - tette hozzá.
Az MDF "Munka és méltóság = megújuló Magyarország" című, a párt honlapján olvasható választási programjában, az önkormányzatok reformja kapcsán az olvasható: meg kell teremteni a járási önkormányzatokat a mai legalsó szintű, falusi önkormányzatok helyett, az általános iskolákat ezek a legalább 30-40 ezer lakost képviselő önkormányzatok tartsák fenn.

Az MTI kérdésére Kajdi József megerősítette: kilépett az MDF-ből Tahitótfalu független polgármestere, Sajtos Sándor, a párt biztonságpolitikai kabinetjének vezetője.

Megerősítette az MTI azon információját is, hogy távozott a pártból Hegedűs Péter, az MDF volt pártigazgatója, és Szemereki Zoltán, aki szintén pártigazgatói posztot töltött be az MDF-nél 2004 és 2007 között, és aki az önkormányzati, valamint az informatikai kérdések témavezetője volt.

Szemereki Zoltán, az MTI-nek azt mondta: 1989 óta volt tagja az MDF-nek, és mindig a konzervatív keresztény értékrendet képviselte, akkor is, mikor tizenkét éven keresztül volt Budakeszi polgármestere. A pártból való kilépését azzal magyarázta: nem tartotta elfogadhatónak azokat a "témaváltásokat", amelyek az utóbbi időben egészen más irányba vitték el az MDF-et.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Zalai Ágoston
2010. március 9. 18:33
Fiúk!
Nem program kell, hanem egy életképes, konzekvens, vállalható párt, Ti most nem ilyenek vagytok. Kabaré az egész mdf.
"Hostessplakátosok"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását