2024. április 29. - Péter

Orosz kamasz áll a népszerű internetportál mögött

Fény derült a rejtélyre: egy mindössze 17 éves orosz fiú áll a világháló jelenleg egyik legnépszerűbb és egyben legszokatlanabb oldala mögött - számolt be a New York Times.
2010. február 16. kedd 11:36 - HírExtra
A lap szerint a Chatroulette.com oldal fejlesztője nem más mint a tinédzser Andrej Ternyovszkij. Az oldal egyfajta "művészeti fórum", amely vadidegen embereket kapcsol össze webkamerák segítségével.

A kamasz szórakozásból fejlesztette ki az oldalt, mivel barátaival már unalmasnak találták, hogy csak egymással beszélgetnek - számolt be az újság, amelynek sikerült megszólaltatnia a fiút. A Chatroulette.com oldal rendkívül sikeres lett, a legtöbb felhasználója egyesült államokbéli.

A portál igen sokoldalú - mondta az orosz iskolás. "Néhányan játéknak tekintik, mások teljesen új világnak, és vannak olyanok, akik kontaktbörzeként értelmezik" - mondta Andrej Ternyovszkij. A véletlenszerűen összekapcsolt emberek gyakran például zenéket játszanak le egymásnak.

Bármilyen sikeres is, a portált sokan bírálják. Szakértők kukkolóktól és magamutogatóktól óvják a 2009 novemberében létrehozott lapot, amelyre naponta 20 ezren kattintanak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását