2024. május 20. - Bernát, Felícia

Vádemelés a baltás rablás ügyében

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség három férfi ellen, akik közül az egyik tavaly márciusban ismeretlen társával kirabolt és megvert egy rendőr őrmestert, egy másik férfire pedig aprító baltával támadt a budapesti Köztársaság téren - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2010. február 11. csütörtök 18:46 - HírExtra
Skoda Gabriella közleményében azt írta: hivatalos személy ellen, annak hivatalos eljárása alatt elkövetett rablás bűntette, további egy rendbeli rablás bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és orgazdaság vétsége miatt emeltek vádat B. Tibor, F. Máté és B. Krisztián ellen.

A vádirat szerint F. Máté tavaly márciusban rábírta B. Tibort és a nyomozás során ismeretlenül maradt társát arra, hogy egy elszámolási vita miatt "leckéztessék meg" a sértettet. A vádlottak százezer forintban megállapodva abban maradtak, hogy B. Tibor a sértettet és társait "nagyon megveri".

A sértett, K. Zoltán egy rendőr őrmesterrel és egy másik ismerősével 2009. március 17-én a Köztársaság téren, az Erkel színház mögötti parkolóban várakozott egy autóban. B. Tibor és társa odaléptek a gépkocsihoz és értékeik átadására szólították fel őket. A sértettek ekkor kiszálltak az autóból. Az őrmester közölte, hogy rendőr, szolgálati igazolványát felmutatva szolgálatba helyezte magát, és felszólította a két férfit: hagyják abba a cselekményüket.

A vádlott és társa azonban ennek nem tett eleget és tovább fenyegetőztek. Ennek során B. Tibor a rendőrt és a másik sértettet többször ököllel arcon ütötte, majd a dzsekije alól elővett egy aprító baltát, melynek tompa végével K. Zoltánt fejbe ütötte. A vádlott ezután elemelte az autóból a sértettek mobiltelefonját és egy laptopot is.

A rendőr őrmester orrcsonttörést szenvedett, K. Zoltánnak pedig eltört a baloldali járomcsontja, a felső állcsontja, a baloldali szemgödörcsontjának az alsó pereme, a baloldali arcüregcsontja, az orrcsontja, továbbá arcbevérzést és zúzódásokat szenvedett. Bár a sérülések súlyosnak minősülnek, K. Zoltán esetében a közlemény szerint - a bántalmazott testtájékra és a baltára tekintettel - életveszélyes sérülés is történhetett volna.

A harmadik vádlott a gyanú szerint a bűncselekményből származó laptopot 2009 májusában ötvenezer forintért eladta. Azt később a nyomozók lefoglalták, így a kár egy része megtérült.

B. Tibor előzetes letartóztatásban van, két társa szabadlábon védekezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását