2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gyurcsány szavazói közül sokan Orbánt választanák

A négy éve Gyurcsány Ferenccel szimpatizáló szavazók 27 százaléka ma Orbán Viktorra, 17-17 százaléka Bokros Lajosra és Mesterházy Attilára, míg 5 százaléka Vona Gáborra szavazna - olvasható a Nézőpont Intézet felmérésében, amelyet szerdán közöltek az MTI-vel.
2010. február 10. szerda 18:11 - HírExtra
Az intézet legutóbbi felmérésében foglalkoztak Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök megítélésével is. Eszerint az összes megkérdezett 40 százaléka állította, hogy 2006-ban még inkább jót gondolt az egykori kormányfőről. Ma a négy évvel ezelőtti Gyurcsány-tábornak csak 22 százaléka MSZP-szimpatizáns, 25 százaléka bizonytalan, 21 százaléka viszont a Fideszhez csatlakozott.

A kutatás adatai szerint Orbán Viktor, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjére, az évértékelő beszéd után a szavazók 51 százaléka adná a voksát, míg Bokros Lajosra 10, Mesterházy Attilára 8 százaléknyian szavaznának. Utolsó helyen Vona Gábor, a Jobbik jelöltje áll 5 százalékkal.

A pártszimpátia szerint az aktív szavazók 51 százaléka szavazna „most vasárnap" a Fideszre, 11 százaléka az MSZP-re és 7 százaléka a Jobbikra. Az MDF-re az aktív szavazók 3 százaléka szavazna - tették hozzá.

A kutatást február 6. és 9. között készítették 1000 fő véletlenszerű megkérdezésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását