2024. május 3. - Tímea, Irma

Jótékonysági koncert Szegeden a túlélőkért

A haiti földrengés áldozatainak emlékére, a túlélők megsegítésére rendeznek jótékonysági koncertet a Szegedi Nemzeti Színházban; a város szimfonikus zenekara vasárnap Mozart Requiemjét adja elő.
2010. február 4. csütörtök 09:20 - HírExtra
A szegedi önkormányzat és a város két nagy művészeti intézménye, a színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar az est teljes bevételét a túlélők megsegítésére ajánlja föl, a Nagyszínházban jelen lesznek a Magyar Vöröskereszt hivatalos adománygyűjtői is.

Solymos László alpolgármester a kezdeményezés kapcsán hangsúlyozta: Szeged a várost romba döntő katasztrófa, az 1879-es nagy árvíz után nemzetközi adakozás segítségével épült újjá, természetes tehát, hogy mai lakosai - művészetükkel, adományaikkal, a jegyváltásban megnyilvánuló támogatásukkal - részt vállalnak a világméretű segélyakcióban.

A kezdeményezéshez szegedi képzőművészek is csatlakoztak: a Szög-Art Egyesület alkotóinak felajánlott műveiből kamara-kiállítást rendeznek a színház előcsarnokában; az értékesített művekből befolyt összeget is a jótékony célra fordítják.

Mozart Requiemjét a Szegedi Nemzeti Színház négy magánénekese, Kónya Krisztina (szoprán), Érsek Dóra (mezzoszoprán), László Boldizsár (tenor), Altorjay Tamás (basszus), a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólaltatja meg Gyüdi Sándor vezényletével. Az esten közreműködik Fekete Gizi színművésznő is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását