2024. május 22. - Júlia, Rita

Az MDF közszolgálati nyugdíjvitát szorgalmaz

Az MDF arra kéri a közszolgálati médiumokat, hogy rendezzenek kiegyensúlyozott nyugdíjvitát - mondta Pusztai Erzsébet, az MDF népjóléti kabinetvezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.
2010. január 25. hétfő 14:30 - HírExtra
Mint mondta, az MDF szerint szánalmas és szégyenletes az az álvita nyugdíjügyben, amivel a Fidesz és az MSZP próbálja "etetni" a nyugdíjasokat és a fiatalokat.

Éppen ezért kéri azt az MDF, hogy a nyugdíjügyben a közszolgálati médiumok adjanak teret a nyílt, kiegyenlített szakmai viták lefolytatásának - tette hozzá.

Pusztai Erzsébet közölte: vasárnap a közszolgálati televízió egy esti műsorában a választók meghallgathatták az MSZP és a Fidesz álláspontját nyugdíjügyben.
Mint mondta, Bokros Lajos, az MDF miniszterelnök-jelöltje is látta ezt az "álvitát", és úgy döntött, hogy egy videomegosztó portálon látható üzenetben mondja el a tényeket nyugdíjügyben az embereknek.

Pusztai Erzsébet kiemelte: a nyugdíjrendszerről szóló vita nem a jövő évi nyugdíjakról szól, hanem azokról a fiatalabb emberekről, akik majd a következő évtizedekben mennek nyugdíjba.

Bokros Lajos vasárnap a nyugdíjrendszer kapcsán arról beszélt, hogy szerinte kívánatos lenne bevezetni a svéd modellt, amely - mint fogalmazott - "mintegy belső automatizmussal előállítja a felosztó-kirovó nyugdíjrendszernek a jövőbeni pénzügyi egyensúlyát". A jelenlegi rendszer nem tartható fenn harminc évig változatlan formában - tette hozzá.

Pusztai Erzsébet újságírói kérdésre közölte: az MDF programjában nincs, és nem is lesz benne a budapesti panellakások lebontása.

Lévai Zoltán, az MDF budapesti elnöke január közepén egy blogon megjelent írásában olvasható - több más, a légszennyezettség csökkentésére tett javaslat mellett, hogy ha kell, bontsák vissza a szélcsatornákat elzáró paneleket, magas épületeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását