2024. április 19. - Emma

Washington új afganisztáni civil stratégiát dolgozott ki

Az Egyesült Államok új civil stratégiát dolgozott ki Afganisztánra vonatkozóan, és ezt csütörtökön ismertették Washingtonban, egy héttel a hatvan ország részvételével megrendezendő londoni Afganisztán-konferencia előtt.
2010. január 22. péntek 13:32 - HírExtra
Az új stratégia bemutatásra meghívták az amerikai fővárosba David Miliband brit külügyminisztert, aki miután találkozott kollégájával, Hillary Clintonnal, hosszan beszélt a szenátusban a londoni konferencia céljairól. Az afganisztáni és pakisztáni stabilizálás regionális stratégiája című dokumentumot Richard Holbrooke, az amerikai elnök térségbeli különmegbízottja dolgozta ki.

A Barack Obama amerikai elnök által bejelentett jelentős afganisztáni csapaterősítések után két hónappal ismertetett terv politikai akciókkal és gazdasági támogatásokkal szándékozik meggyengíteni a szélsőségeseket. További célja, hogy az Egyesült Államok hosszú távon is megtartsa polgári jelentét ebben a térségben.

Hillary Clinton a bemutatón hangoztatta: a dokumentum világos felhívás minden országnak, hogy mozgósítsa polgári és hadi tartalékait és felsorakozzon az Afganisztán számára kidolgozott átfogó és hiteles menetrend mögé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását