2024. május 19. - Ivó, Milán

Az orosz lesz a legerősebb európai gazdaság

Az orosz gazdaság lesz a legerősebb Európában 2030-ra, a világon pedig az ötödik - vélik a PricewaterhouseCoopers (PwC) elemzői.
2010. január 22. péntek 13:41 - HírExtra
A nemzetközi könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég szerint a világ vezető gazdasága Kína lesz, amelyet az Egyesült Államok, India, Brazília, Oroszország, Németország, Mexikó, Franciaország és Nagy-Britannia követ majd. Az orosz gazdaság lesz a legerősebb Európában 2030-ra, a világon pedig az ötödik - vélik a PricewaterhouseCoopers (PwC) elemzői. A nemzetközi könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég szerint a világ vezető gazdasága Kína lesz, amelyet az Egyesült Államok, India, Brazília, Oroszország, Németország, Mexikó, Franciaország és Nagy-Britannia követ majd.

A PwC szerint a közeli években "geopolitikai forradalom" következik be a világgazdaságban, a tradicionális vezető országok helyére új csoport kerül.

Jelenleg a világ vezető gazdaságai, a G7 csoportba tömörült Egyesült Államok, Japán, Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország és Kanada. Helyüket a PwC szerint a feltörekvő országok csoportja, az E7-ek veszi át, amelybe Kína, Oroszország, India, Brazília, Mexikó, Indonézia és Törökország tartozik majd.

A PwC előrejelzése szerint 2019-re az E7-ek együttes bruttó hazai terméke (GDP) eléri a G7-két, majd egy évtizeddel később 30 százalékkal felülmúlja azt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását