2024. június 15. - Jolán, Vid

A csongrádi MDF nem kér az SZDSZ-ből?

Nem támogatja a választási együttműködést az SZDSZ-szel a Magyar Demokrata Fórum Csongrád megyei választmánya.
2010. január 22. péntek 20:03 - HírExtra
A politikus, aki az elmúlt másfél évben kiállt az MDF-ből kiszoruló, nemzeti értékeket valló csoportok mellett, elmondta, a megyei választmány csütörtöki ülésén két, a 2010-es választással, illetve a liberális párttal történő együttműködéssel kapcsolatos döntést hozott. A testület egy, illetve két tartózkodás mellett 90 százalék feletti arányban elutasította annak az együttműködésnek a lehetőségét, melynek keretében jelenlegi SZDSZ-tagok az MDF támogatásával indulnának a 2010-es országgyűlési választásokon.

A választmány hasonlóképpen ellenezte Rabi Mihály megyei elnök azon felvetését is, amely felhatalmazta volna az MDF országos elnökségét a tárgyalások folytatására a liberális párttal. Az MTI a választmányi ülés résztvevőitől úgy értesült, hogy a tanácskozáson részt vett Karsai Péter MDF-s országgyűlési képviselő is, aki az SZDSZ-szel folytatott együttműködés szükségességéről és fontosságáról igyekezett meggyőzni a jelenlévőket.

A választmányi tagok között volt olyan, "húszéves tagkönyvvel" rendelkező hozzászóló, aki erre úgy reagált, hogy a rendszerváltás idején az SZDSZ volt a demokrata fórum legkomolyabb ellenfele, s az elmúlt nyolc évben is olyan döntések kötődnek a liberálisokhoz, melyekkel szemben az MDF fellépett. A választmányi ülésen olyan vélemények is elhangzottak, melyek szerint az együttműködés az SZDSZ-szel semmilyen előnyt nem hozna, sőt ellehetetlenítené az MDF-es jelölteket Csongrád megyében, ahol a párt az európai parlamenti választásokon a megyék között a legjobb, 5,9 százalékos eredményt érte el.

Csütörtökön az MDF Vas megyei elnöksége tudatta, hogy nem támogatja a szabad demokratákkal közös jelöltek indítását az országgyűlési választásokon a megyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását