2024. május 9. - Gergely

Havazás: az utak sónedvesek, latyakosak

A folyamatos havazás ellenére a közép-magyarországi régió főútvonalai mindenütt jól járhatóak, csak a mellékutakon kell számítani havas, síkos szakaszokra - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2010. január 18. hétfő 15:02 - HírExtra
Légrádi Veronika elmondta: noha a főváros környékén, illetve Pest megyében folyamatosan havazik, a mínusz 1-2 Celsius-fokos hőmérséklet miatt a főútvonalakon nem marad meg a hó. A burkolat ezeken a szakaszokon sónedves, vizes, ám a mellékutak többségén akár 5 centimétert is meghaladó hóra és csúszós szakaszokra kell felkészülniük az autósoknak.

A szóvivő hozzátette, hogy reggel az intenzív hóesés miatt a 404-ös főút 3-as kilométerszelvényénél egy kamion árokba csúszott, míg a régió alsóbbrendű útjain szinte egymást érték a kisebb koccanásos, összecsúszásos balesetek.

Jelenleg 62 géppel, 145 munkással dolgoznak a régió zavartalan közlekedésének biztosítása érdekében - közölte. Légrádi Veronika az időjárási előrejelzés alapján kitért arra, hogy a nap további részében folytatódó havazásra lehet számítani a térségben. Nem lesz nagy hideg, így az autópályákon, főutakon valószínűleg hamar elolvad a leesett hó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását