2024. május 28. - Emil, Csanád

Ma jól gurul a BKV

Nincs fennakadás a fővárosi buszközlekedésben, szombaton reggel valamennyi busz elindult - közölte Mezei László, a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.
2010. január 9. szombat 14:09 - HírExtra
Szombaton kevesebb autóbusz közlekedik, a hétköznap szokásos mintegy 1.200 járműnek körülbelül a kétharmada, hozzávetőleg 800 BKV-busz jár az utakon. Szombaton reggel valamennyi autóbusz forgalomba állt.

Hajnalban némelyik járatnál még előfordultak 10-20 perces késések, de reggelre mindenütt helyreállt a menetrend szerinti forgalom - mondta a fődiszpécser.
Az elmúlt napokban jelentős fennakadások voltak a BKV-buszok közlekedésében.

A szakszervezetek tájékoztatása szerint azért, mert a dolgozók szigorúan a munka törvénykönyve szerint dolgoznak, műszaki hibás autóval nem indulnak el. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta: elfogyott a lojalitás a BKV dolgozóiból.

A BKV vezetése szerint nem az alkatrész hiánya vagy a műszaki állapotok miatt csúszik a járműkiadás, hanem a kollektív szerződés vitája miatt, ez egyfajta nyomásgyakorlás a szakszervezetek részéről.

Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön vadsztrájknak minősítette a történéseket, ezeket elítélendőnek, elfogadhatatlannak nevezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását