2020. április 7. - Herman

600 tűzeset, 67 halott szilveszterkor

Az év utolsó napján és szilveszter éjjelén közel 600 tűzesetben 67 ember vesztette életét Oroszországban - jelentette be a rendkívüli helyzetek minisztériuma. A tűzoltók 77 személyt mentettek ki a lángok közül.
2010. január 2. szombat 15:08 - HírExtra
Egyébként hivatalos közlés szerint az óév utolsó, illetve az újév első napján elhunyt a permi Sánta Ló szórakozóhelyen december elején pusztító tűzvész további két sérültje, s ezzel a halálos áldozatok száma szombatra itt 154-re emelkedett. A permi katasztrófa nyomán elrendelt ellenőrzések során csak Moszkvában 1500 szórakozóhelyet vizsgáltak meg, és 320 működését akarta bírósági döntéssel felfüggeszteni az állami tűzvédelmi felügyelet, a legtöbb azonban már felszámolta a tűzvédelmi hiányosságokat, és újra megnyitott.

A vizsgálatok arra utalnak, hogy a permi tűzvészt egy petárda váltotta ki, ezért az ilyenek árusítását is ellenőrizték. S bár jelentős hiányosságokat nem találtak, országosan közel 3 millió pirotechnikai eszközt foglaltak le, s a fővárosban a forgalom az előző évihez képest mintegy 40 százalékkal csökkent.

Ez azonban szilveszter éjjelén egyáltalán nem látszott: a Vörös téren lévő, sok kupolás Vaszilij Blazsennij templomnál látható "állami" tűzijáték mellett számtalan nagyarányú magántűzijáték világította be Moszkva felett az eget éjfél után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását