2024. május 2. - Zsigmond

Dupla fogás a kalózoknak

Szomáliai kalózok néhány órán belül eltérítettek két teherhajót az ország partjai közelében, közben azonban szabadon engedtek egy korábban elraboltat - közölték kedden tengerhajózási szervezetek, illetve nemzetközi haditengerészeti erők. Mindkét hajórablás hétfőn történt.
2009. december 29. kedd 15:47 - HírExtra
Először az Ádeni-öbölben raboltak el egy Spanyolországból Thaiföldre tartó, brit zászló alatt közlekedő, vegyianyag-szállító tartályhajót, 26 fős legénységével együtt. Alig három órával ezután Szomália déli részének partjai közelében eltérítették a panamai zászló alatt közlekedő, Indiába műtrágyát szállító, Navios Apollon nevű teherhajót is. Ezen a hajón 19 tagú legénység tartózkodik, főleg Fülöp-szigetekiek.

Szintén hétfőn a kalózok szabadon engedtek egy szingapúri tartályhajót, a Kota Wajart, amelyet október 15-én ejtettek túszul 21 tengerésszel a fedélzetén, a Seychelles-szigetektől 540 kilométerrel északra, miközben az Kenyába tartott.

A kalózok egyik szószólója, bizonyos Mohamed a brit hírügynökségnek telefonon elmondta, hogy négymillió dollár váltságdíjat kaptak Kota Wajarért és legénységért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását