2024. április 28. - Valéria

Föld omlott négy munkásra, két halott

Ráomlott a föld négy munkásra hétfő délután a Somogy megyei Dávodpusztán, ketten életüket vesztették - tájékoztatta Heizler György, megyei katasztrófavédelmi igazgató az MTI-t.
2009. december 28. hétfő 18:50 - HírExtra
Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a balesettel kapcsolatosan elmondta: egy 49 éves böhönyei férfi és 17 éves fia a helyszínen életét vesztette, egy munkás súlyos, egy másik pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A katasztrófavédelmi igazgató közlése szerint a négy emberre akkor dőlt rá a föld, amikor egy markológéppel már kiásott, három méter mély árokban dolgoztak. Az árokkal két halastavat akartak összekötni.

Az elsőként kimentett, még eszméletnél lévő két munkást mentőhelikopterrel a marcali kórházba szállították - mondta el az igazgató. A másik két ember már eszméletlen volt, amikor a tűzoltók kiszabadították őket a föld alól, a mentőorvos két perccel később megállapította a halál beálltát - tette hozzá.

Heizler György a mentés körülményeiről elmondta: nagy erőkkel vonultak a Nagybajom és Böhönye közötti pusztán történt balesethez. Hat tűzoltóautóval 21 tűzoltó sietett a bajbajutottak segítségére. A mentést nehezítette, hogy az árok oldalait előbb fákkal ki kellett támasztani, nehogy a laza, homokos talaj tovább omoljon.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított vizsgálatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását