2024. május 17. - Paszkál

Próbálják a hidat

Megkezdődött annak a tenger felett átívelő hídnak a próbája, amely a kelet-kínai Csöcsiang (Zhejiang) tartomány több mint ezer szigetet magába foglaló Csousan (Zhoushan) városát köti össze a szárazfölddel.
2009. december 25. péntek 15:11 - HírExtra
A 46,5 méter hosszú híd megépítése több mint tíz évbe telt és 13,1 milliárd jüanba (1,9 milliárd dollár) került. A maga műfajában jelenleg ez a leghosszabb híd az országban. A híd Csousanból indul és négy másik szigetet érintve, vizes szakaszok felett haladva végül a tartomány egyik gazdasági központjában, Ningpóban (Ningbo) csatlakozik az országos autópálya hálózathoz. Csousan elsősorban halászati iparáról, az déli-északi vízi útvonalon található forgalmas kikötőiről ismert.

Kínában a napokban jelentették be, hogy a világ leghosszabb tenger felett átívelő hídjának megépítésébe kezdtek, amely a déli Kuangtung (Guangdong) tartományt fogja Hongkonggal és Makaóval összekötni. A közel 50 kilométeres hidat hat év alatt tervezik megépíteni mintegy 10,7 milliárd dollárból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását