2024. május 17. - Paszkál

Jelentős fejlesztések kezdődhetnek

Félmilliárd forintot már elnyert, 3,5 milliárd forintra most pályázik a Tolna Megyei Önkormányzat a fenntartásában lévő Balassa János kórház fejlesztésére – adta hírül a település önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) honlapján.
2009. december 18. péntek 17:35 - HírExtra
Európai uniós támogatást nyert a megyei önkormányzat a fenntartásában lévő szekszárdi Balassa János kórház sürgősségi ellátásának fejlesztésére. 522 millió forint támogatási összeg új épületrész kialakításával és orvosi eszközök beszerzésével az ellátás hatékonyságának és minőségének növelését szolgálja.

A tervezett fejlesztést mérföldkőnek nevezte a Tolna megye egészségügyi ellátásban Széchenyi Attila, a megyei közgyűlés egészségügyi és szociális bizottságának elnöke – olvasható az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.

Szintén a kórház fejlesztését szolgálja az a pályázat, melynek beadásáról rendkívüli ülésen döntött a közgyűlés. Amennyiben pozitív elbírálást nyer a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programra (TIOP)benyújtott pályázat, új épületegyüttes alakítanak ki, hogy megszűntessék az intézmény széttagoltságát. A távol eső és leromlott állagú épületek kiváltásán túl tervezik a gép-műszerpark korszerűsítését is. Sikeres pályázat esetén a gasztroenterológia, a kardiológia, a nephrológia, az ideggyógyászat és a diabetológia kerül egy tömbbe. A további osztályok későbbi pályázatok során kapcsolódhatnak be a tömbösítésbe.

A tervezett beruházás költsége közel 4 milliárd forint, amelyből 3.5 milliárd forintra pályázik a megyei önkormányzat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását