2024. május 19. - Ivó, Milán

Lendvai: nevetséges mindenben Gyurcsány kezét kereseni

Lendvai Ildikó szerint komolytalanok azok a megnyilatkozások, amelyek minden mögött Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök kezét látják.
2009. december 11. péntek 14:42 - HírExtra
Arra az újságírói kérdésre, hogy "meddig ért el Gyurcsány Ferenc keze a listaállítás folyamatában", Lendvai Ildikó közölte: "üzenem minden jobboldali politikusnak, hogy nem kell mumusként félni tőle, nem bánt a bácsi, ott ül a parlament hátsó soraiban, és nyilván nemcsak a hátsó sorokból, de segíteni fogja a szocialista párt kampányát".
Hozzátette: komolytalannak véli azokat a megnyilatkozásokat, amelyek minden mögött Gyurcsány Ferenc kezét látják.

Ez igaziból egy irracionális félelem, ami a Gyurcsány-Orbán vita korszakából származik - jegyezte meg.

Az MTI kérdésére közölte: reméli, nagy többséggel választja meg a kongresszus Mesterházy Attilát, hiszen a parlamenti frakcióvezető jelölése is konszenzusos alapon és nagy többséggel történt.

Mint mondta, a miniszterelnök-jelölt a baloldali politika első embere, de mögötte, mellette egy csapat is dolgozik, ebben a kampányban hasonlóan fontos mondanivalót fog képviselni Kovács László volt uniós biztos európaisága, Botka László szegedi polgármester önkormányzati tapasztalata.

Az MTI egy másik kérdésére, hogy sajtóhírek szerint az alapszabályban rögzített női kvótának nem felel meg az országos lista, Lendvai Ildikó azt mondta: a kvótát teljesítették, de örülne neki, ha még több nő lenne a listán. Azt a követelményt, miszerint legalább minden ötödik helyen legyen nő, ezt teljesítettük, nemcsak a lista egészében, hanem az első húszban is - közölte.

A pártelnök a jelöltállítással összefüggésben közölte: a legfőbb törekvésük az volt, hogy a szocialista párt sokszínűségét mutassák fel, hogy egy széles baloldali összefogásra adjon lehetőséget a következő parlamenti frakció összetétele, hogy egy baloldali gyűjtőpárt képét mutathassa az MSZP, egy olyan pártét, amelynek van mondanivalója a baloldalon túli demokratikus közvéleménynek is.

Az országos lista összeállításának szempontjairól azt mondta: arra törekedtek, hogy az első húszban hét fiatal politikus legyen, hogy az első húsz fő életkorilag vegyes összetétele mutassa az MSZP folytonosságát, és azt, hogy nemcsak egy választási kampányra, hanem a jövő politikájára készül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását