2024. május 2. - Zsigmond

Megnyílt a XX. Miskolci Téli Tárlat

Megnyílt szombaton a XX. Miskolci Téli Tárlat, a képzőművészek jubileumi seregszemléjén 93 alkotó 133 műve látható, a tárlat január 16-ig tekinthető meg a Miskolci Galériában.
2009. december 5. szombat 17:09 - HírExtra
Jeles képzőművészek - Csabai Kálmán, Feledy Gyula, Kunt Ernő, Seres János, Vati József - a múlt század derekán, egyedülálló módon indították el a Miskolci Országos Képzőművészeti Kiállításokat, ezek utódja az 1970-től datálható téli tárlatok sora - mondta Dobrik István művészettörténész a megnyitó előtti sajtótájékoztatón.

A kezdetben megyei, illetve regionális kitekintésű rendezvény országos méretűvé nőtte ki magát, olyan periodikusan ismétlődő kiállítássá, amely kiemelt helyet foglal el nemcsak a város kulturális életében, de a hazai országos jellegű kiállítások között is.

A szombati megnyitón adták át a tárlat elismeréseit. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium díját Szabó Attila képzőművész, Miskolc díját Pálfalusi Attila festőművész, Eger díját Bukta Imre képzőművész vehette át. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzata díjazottja Fejér Ernő képzőművész, míg a Nógrád megyeié Ocsenás Béla festőművész lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását