2024. május 2. - Zsigmond

Bajnai az oktatásra és a fogyatékkal élőkre fordított volna többet

Bajnai Gordon az oktatásra és a fogyatékkal élők esélyeinek további javítására adott volna több pénzt a jövő évi költségvetésben, ha erre lett volna lehetősége. A miniszterelnök erről a Blikknek adott interjújában beszélt.
2009. december 1. kedd 08:28 - HírExtra
A kormányfő véleménye szerint a foglalkoztatásban még nem vagyunk a mélyponton, mert az jövőre várható.

Bajnai Gordon úgy látja, a pécsi lövöldözés arra hívja fel a figyelmet, hogy túl sok lőfegyver van "kint" legálisan is. Lőfegyvert birtokolni az olyan felelősség, amit csak nagyon stabil mentális állapotú embereknek szabad megengedni, és nekik is csak akkor, ha jó indokuk van rá. Meg kell nézni, hogyan lehet egy erősebb pszichológiai szűrést, vizsgálatot beépíteni ebbe a rendszerbe - tette hozzá.

A szocialisták jövő évi választási szereplésével kapcsolatban úgy fogalmazott: nehéz feladat nyerni, de nem lehetetlen. Nyolc hónapja a válságkezelésben sem sokan hittek, mégis itt vagyunk - jegyezte meg.

Mint mondta, nem ez a döntő kérdés, hanem az, hogy a baloldal világos és hiteles kormányzóképes alternatívát tudjon képviselni, hosszú távon Magyarországon. Amit mi csináltunk az elmúlt hónapokban, az ehhez jó alapokat ad - vélekedett a kormányfő.

Bajnai Gordon a Blikk keddi számában megjelent interjúban beszélt arról is, hogy a választások után biztosan méregtelenítenie kell, mert a politika eléggé mérgező környezet. A gyerekeimmel és a családdal szeretnék hosszabb időt tölteni, a fiamnak már be van ígérve egy Duna-parti nyaralás - mondta a lapnak a miniszterelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását