2024. március 29. - Auguszta

25 százalékkal kevesebb jut lakástámogatásra

Lakástámogatásokra negyedével kevesebbet tartalmaz a parlament által hétfőn elfogadott jövő évi költségvetés az idei előirányzatnál, a tervezett összeg 147 milliárd 257 millió forint erre a célra.
2009. december 1. kedd 17:23 - HírExtra
Sem a törvény, sem a benyújtáskori változathoz fűzött indoklás nem tartalmazza a bő 147 milliárd forint részletezését. Az indoklás mindössze annyit mond, hogy az összeg magában foglalja az idei ősztől újra indított támogatást, vagyis azt, hogy a 35 év alatti fiatalok és a 45 év alatti többgyermekes családok továbbra is kapnak a lakáshiteleikhez támogatást. Emellett a támogatás magába foglalja a korábbi évek kamattámogatásaiból mostanra jutó részt, valamint a még abból az időből járó adókedvezményt is.

Az idei lakástámogatás 205 milliárd 532 millió forint, ez csökken jövőre 147 milliárd 257 millió forintra. A támogatás a Miniszterelnökség fejezetben jelent és jelenik meg.

A Miniszterelnökség fejezet tartalmazza a lakóépületek és környezetük felújítására fordítható összeget. Ez idénre 7,9 milliárd forint volt, ez növekszik jövőre 11 milliárdra. A lakbértámogatás minkét évre 24 millió forint.

A Pénzügyminisztérium fejezet is tartalmaz két tételt, amely kapcsolódik a lakástámogatáshoz. A közszférában dolgozók lakáshiteleiért vállat kezességből eredő fizetési kötelezettségre 350 millió, míg a Fészekrakó programhoz vállalt kezességre 400 millió forintot irányoz elő a jövő évi költségvetés. Az idei előirányzat mindkét soron 400-400 millió forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását