2024. május 17. - Paszkál

Trüllös csalók vágnak át időseket

Új módszerrel csalják ki idős emberek pénzét Dunaújvárosban: az elkövetők telefonon a felhívott idősek családtagjának adják ki magukat, pénzt kérnek, majd az összegért elküldik egy megnevezett barátjukat - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.
2009. november 27. péntek 20:30 - HírExtra
A csalók egyedül élő, idős embereket hívnak fel, családtagjukként mutatkoznak be, jelezve, hogy a hangjuk azért változott meg, mert náthásak - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a telefonálók "kétségbeesetten" előadják, hogy nagy bajban vannak, éppen az ügyvéddel tárgyalnak. Sürgősen pénzre lenne szükségük, s azért azonnal el is küldik egy megnevezett barátjukat.

A barát rövidesen megjelenik az idős embernél, nagyon szűkszavú, s az átvett pénzzel gyorsan távozik. A csalás pedig többnyire csak napok múlva, a hozzátartozók személyes találkozásakor derül ki.

Újra megjelentek a városban azok az álügyintézők is, akik karácsonyi ajándék vagy segély eljuttatására hivatkozva akarnak "adatot egyeztetni", s iratokat aláíratni a megtévesztett emberekkel. Miközben azok a papírok kitöltésével vesződnek az egyik "ügyintézővel", a csaló társa átkutatja a lakást és ellopja az értékeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását