2024. március 29. - Auguszta

Harcászati atompingvin, a sörbomba

A világ legerősebb söre, a Harcászati atompingvin (Tactical Nuclear Penguin) akkorát üthet, mint az égetett szesz - állítja gyártója, egy skót sörfőzde.
2009. november 27. péntek 18:45 - HírExtra
A BrewDog bejelentése szerint különös nevű termékének alkoholfoka 32 százalék, vagyis nagyjából egy gyengécske agavépálinka vagy egy erősebb "kontyalávaló" erejével bír. A gyár az árát is az efféle "keményebb" italokéihoz méri: egy pintes (valamivel több mint fél liter) üveg ára 30 font (kilencezer forint).

A cég igazgatója, James Watt a bemutatón meg is jegyezte, hogy a szupererős sör fogyasztását kizárólag kis adagokban javasolják, olyan hangulatban, ahogyan a whiskyvel tennénk "arisztokratikus nemtörődömséggel, azzal az életérzéssel, ahogyan például Frank Zappát hallgatjuk".

Ugyanakkor a skót Tudatos Alkoholfogyasztók nonprofit szervezet képviselője, Jack Law szerint az atomerős sör csak "cinikus trükk", semmi értelme egy pálinkaerős italt sörként eladni.

A sört aznap mutatta be a gyár, amikor a skót parlament éppen vitázni kezdett egy, az alkoholfogyasztás visszaszorítását szorgalmazó törvényjavaslatról, amely a szeszesitalok minimális árának meghatározásával akarja elejét venni az "olcsó berúgásnak" - jelentette a BBC hírszolgálata.

A BrewDog sörfőzde imádja az újításokat. Korábban már felelőtlenséggel vádolták Tokyo nevű, 18 fokos söre miatt. A botrányt követően azonban piacra dobta csökkentett alkoholtartalmú termékét, a Nanny State-et (Dadák birodalma).

A legtöbb sörgyártó szerint sem sör az új termék. A különféle alkoholos italok szeszfoka ugyanis az itókák meghatározó jellemzője. Eszerint a "valódi" sörök 2-12 százalékosak (az átlag 4 és 7 közötti érték). Az angolszász sörkultúra ismer egy ennél erősebb italt is, amelyet azonban már inkább "árpabornak" (barley wine) neveznek, de ennek alkoholtartalma is "csak" 8-15 százalék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását