2024. május 19. - Ivó, Milán

A kormány máris elkezdte a jövő év megnehezítését

A Fidesz szerint az áremelésekről szóló hírek azt mutatják, hogy a kormány máris elkezdte megnehezíteni az emberek jövő évi életét.
2009. november 19. csütörtök 18:05 - HírExtra
Fónagy János, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: elvették a fűtéstámogatás jelentős részét, csökkent a fűtéskorszerűsítésre szánt támogatás, emelik a gáz árát, a vonatjegyek árát, nőnek a BKV viteldíjai, és emelkedik a víz, valamint a villany ára is.

A következő év az ideinél is nehezebb lesz az országnak és az embereknek - mondta a politikus.

Az áramáremeléssel kapcsolatban - amelyről a Napi Gazdaság csütörtökön azt írta, januártól két százalékkal nőhet a rendszerhasználati díj az átlagos lakossági fogyasztóknak - Fónagy János úgy fogalmazott: "kérem, ne legyintsenek arra, hogy ez csak két százalék; sok kicsi sokra megy". A létminimum határán vagy az az alatt élők számára ugyanis ezek a százalékok a család működésének ellehetetlenítését jelentik - mutatott rá.

Emellett megjegyezte, az elmúlt években számtalan példa volt arra, hogy a január 1-jére bejelentett, esetenként mérsékeltebb áremelést "nagy biztonsággal" követte egy nagyobb tavaszi áremelkedés.

A "lopakodó áremelkedések" nem sorscsapások, ugyanis mindegyikük visszavezethető egy adott kormányzati döntésre - vélekedett, hozzáfűzve, a kabineten múlik az, hogy az emberek mindennapjait milyen mértékben nehezíti meg. A jelenlegi kormány azonban érzéketlen az emberek mindennapi gondjai iránt - jegyezte meg az ellenzéki képviselő.
Egy, a távfűtéssel kapcsolatos felvetésre Fónagy János kifejtette: a távfűtés jelenlegi díjproblémája egyik legfontosabb elemének azt tartja, hogy a távfűtést szolgáló erőművek magánkézben vannak, a felhasználás viszont közösségi. Kérdésre hozzáfűzte: ha a Fidesz kormányra kerül, a privatizációs szerződéseket és az abban foglaltak teljesítését felül fogják vizsgálni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását