2024. május 16. - Mózes, Botond

A Fidesz politikai hasznot húzna a járványból?

Az MSZP arra kéri a Fideszt, ne akarjon politikai hasznot húzni a járványból, hiszen az állam az oltóanyaggal kapcsolatos egyéb kiadásokat, a kiszállítás, a készletezés költségét, térítésmentes oltások esetén a háziorvosoknak fizetendő összeget fedezi az oltóanyag ára és a patikában fizetendő díj különbözetből.
2009. november 17. kedd 19:26 - HírExtra
Budai Bernadett, az MSZP szóvivője kedden ezt a fideszes Pesti Imre sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel. Az ellenzéki képviselő azt mondta, azért drága az új típusú influenzavírus elleni oltóanyag, mert az állam ebből is üzletet csinál, a járványból is hasznot akar húzni.

Az MSZP szóvivője szerint a Fidesz kommunikációjával nap, mint nap elbizonytalanítja az embereket, ezzel hozzájárul ahhoz, hogy "a H1N1 sikeres járvány legyen Magyarországon".

A szóvivő szerint korábban az ellenzéki párt a vakcina minősége miatt bizonytalanította el az embereket, ma már Pesti Imre is elismerte, amit a magyar kormány mellett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is állított, a vakcina jó és megfelelő védelmet képes nyújtani.

Budai Bernadett azt mondta, a Fidesz azt a céget támadja, amely 15 éve gyárt oltóanyagot Magyarországon, és megbízható partnere volt a mindenkori kormányoknak, így az Orbán-kormánynak is.

Úgy vélte, az állam az oltóanyaggal kapcsolatos egyéb kiadásokat, a kiszállítás, a készletezés költségét, térítésmentes oltások esetén a háziorvosoknak fizetendő összeget fedezi az oltóanyag ára és a patikában fizetendő díj különbözetből.
Pesti Imre kedden közölte: a minisztérium és az Omninvest között megkötött szerződésből kiderül, hogy az oltóanyag ára 1.050-1.090 forint plusz áfa között van, ugyanakkor a patikákban 1.930 forintba kerül.

Ez azért van így, - folytatta - mert az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) 450 forintért vállalja egy ampulla tárolását és szállítását. Pesti Imre rámutatott: miközben az EKI ekkora haszonra tesz szert, a háziorvosokat arra kérik, ingyen adják be az oltást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását