2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Vérengző pokolgép

Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta gépkocsijába rejtett pokolgépét Északnyugat-Pakisztán egyik városában kedden, és megölt legkevesebb harminc polgári személyt, köztük nőket és gyerekeket - közölte a rendőrség.
2009. november 10. kedd 19:11 - HírExtra
A Pesavartól húsz kilométerre fekvő Csárszadda városában, egy piacon elkövetett támadásban körülbelül százan sebesültek meg. A térségben a pakisztáni hadsereg súlyos harcokat vív az iszlamista lázadókkal, akik merényletekkel igyekeznek visszavágni veszteségeikért. Robbantásaikkal már több száz ember vesztét okozták. A keddi volt három nap alatt a harmadik merényletük, a halálos áldozatok száma összesen 48.

A hadsereg 30 ezer fővel indított offenzívája október 17-én kezdődött. A katonák három irányból támadják a központi kormány ellenőrzése alól kikerült, Afganisztánnal határos, erdős hegyvidéket, és elfoglalták a tálibok több erődítményét, köztük egyik központjukat, Makin települést is.

A Pakisztáni Tálib Mozgalom szóvivője nem tulajdonít nagy jelentőséget a hadsereg dél-vazirisztáni sikereinek. "Csak utakat foglalnak el, miközben harcosaink a hegyekben, erdőkben vannak" - mondta kedden telefonon egy ismeretlen helyről, hozzátéve, hogy a városi merényletek stratégiájuk részét alkotják, és folytatódni fognak. Azt állította, hogy súlyos veszteségeket okoznak a hadseregnek. A hivatalos adatok szerint az offenzíva kezdete óta 495 tálib fegyveres és 48 katona esett el. E számokat független forrásból nem lehet megerősíteni, mert a tudósítóknak tilos belépniük a háborús övezetbe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását