2024. június 15. - Jolán, Vid

Kolompár Orbán: elég volt az acsarkodásból

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke kedden visszautasította azt a kijelentést, hogy a "nagypolitika" beleavatkozott volna az OCÖ belügyeibe, és hangsúlyozta: "elég volt az acsarkodásból, a cigányság nem lehet a politikai küzdelmek, egyéni érdekek martaléka".
2009. november 10. kedd 18:13 - HírExtra
Kolompár Orbán azt követően nyilatkozott erről újságíróknak, hogy az OCÖ közgyűlése keddi rendkívüli ülésén elvetette az ellenzék által kezdeményezett, önfeloszlatásra vonatkozó javaslatot. A Lungo Drom (LD) által kezdeményezett rendkívüli ülésen a megjelent képviselők 27 nem és 17 igen vokssal, 2 tartózkodással vetették el az ellenzéki indítványt.

Az OCÖ elnöke ezt úgy értékelte, hogy az általa vezetett MCF-es (Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma) frakciószövetség továbbra is többségben van, és folytathatják az általuk korábban meghatározott feladatok végrehajtását.

Kijelentette: minden olyan kezdeményezést, kísérletet, ami a rombolást és nem a cigányság érdekét képviseli, megakadályoz, csak az építkezést, a közös gondolkodás kezdeményező javaslatokat támogatja.

Kolompár Orbán visszautasította Farkas Flóriánnak, az LD elnökének, a Fidesz országgyűlési képviselőjének azon kijelentését, amely szerint a "nagypolitika" beleavatkozott az OCÖ belügyeibe. Hangsúlyozta: a roma érdekképviselet távol tartja magát a pártpolitikától, kizárólag szakmai egyeztetéseken vesznek részt.

Úgy fogalmazott: "Farkas Flórán elkeseredett vádaskodásokkal próbálja magáról lerázni a felelősséget".

Arra a kérdésre, hogy a frakciójából korábban kivált hét képviselő miért döntött úgy, hogy tartózkodik vagy nem szavazza meg a testület feloszlatását, Kolompár Orbán úgy válaszolt: "belátták, hogy a pillanatnyi politikai megosztottság és az egyéni érdekhajhászat nem vezethet sehová".

A rendkívüli közgyűlést követően az ellenzéki Lungo Drom-frakció ötfős delegációja tárgyalást kezdeményezett az MCF-frakcióval arról, hogy a képviselők az elkövetkezendő másfél év alatt milyen szerepet tölthetnek be az OCÖ-ben, hogyan tudnak együtt dolgozni a közgyűlés által meghatározott feladatok végrehajtásában - mondta az MTI-nek Balog József elnökhelyettes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását