2024. május 22. - Júlia, Rita

Össze-vissza lövik egymást Afganisztánban

Hét afgán katona és rendőr vesztette életét a NATO vezette nemzetközi erők egy téves légitámadása következtében Nyugat-Afganisztánban péntek délután - jelentette be szombati közleményében a kabuli védelmi minisztérium.
2009. november 7. szombat 17:47 - HírExtra
A NATO vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erő közölte, hogy a támadásban egyetlen katonája sem vesztette életét, de öten megsebesültek

Az afgán védelmi minisztérium szóvivője, Zaher Azimy tábornok azt közölte, hogy a légicsapás idején egy afgán katonai alakulat, helyi rendőrök és külföldi katonák tartózkodtak a támaszponton. Elmondta, hogy a NATO és az afgán hatóságok vizsgálják az incidenst, és hamarosan jelentést tesznek közzé róla.

A NATO szóvivője megerősítette, hogy a szövetség légicsapásokat indított egy keresőakció közben, melynek célja két szerdán eltűnt amerikai katona felkutatása volt, de hozzátette: a NATO még vizsgálja, hogy a légicsapások okozták-e a hét afgán katona és rendőr halálát. Illetékesek szerint valószínűtlen, hogy a két eltűnt katona fogságba esett volna, a tálibok és helyi tartományi illetékesek szerint vízbe fulladtak. A tálibok szóvivője azt állította, hogy megtalálták holttestüket. A NATO viszont azt közölte, hogy a kutatóakció folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását