2024. június 16. - Jusztin

Jogellenesen demonstrálnak a tejtermelők?

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) álláspontja szerint jogellenesek azok a módszerek, amelyekkel a magyar tejtermelők kilátástalan helyzetük ellen demonstrálnak.
2009. november 5. csütörtök 18:22 - HírExtra
Csütörtökön a tejtermelők több áruházlánc budapesti raktárközpontja elé tejjel kevert trágyát öntöttek. Az áruházaknak az élelmiszerhigiéniai veszély miatt a szakhatósághoz kellett fordulniuk - mutatott rá az OKSZ az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Hozzátette: az ilyen jellegű erőszakos cselekedeteket az Európai Bíróság egy korábbi ítéletében jogellenesnek minősítette.

A szövetség közleményében felhívta a tejtermelők figyelmét a szabályok betartására, valamint arra is, hogy a törvénytelen eszközökkel demonstrálóktól a kereskedők az okozott kár megtérítését fogják kérni.

Közleményében az OKSZ kiemelte: elismeri és tudomásul veszi a tejtermelő gazdák szándékát elégedetlenségük kifejezésére, valamint annak a felvetésnek a megalapozottságát is, amely szerint az Európai Unió szabályozása, egyes esetekben pedig a szaktárca döntése súlyos piaci feszültségeket okozott, amellett, hogy a forint árfolyamváltozása és a külső piacok termékfelvételi bizonytalanságai is nehéz helyzetbe hozták a magyar gazdákat.

Csütörtökön több helyszínen, a fővárosban, valamint Győrben, Pécsen és Szegeden is tüntettek a tejtermelők. Budapesten szintén sajátos módját választották a figyelemfelkeltésnek: levágott marhafejeket vittek a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium épülete elé. A demonstráción a termelők elmondták: addig folytatják bejelentett és illegális demonstrációikat, amíg nem érnek el eredményt az ágazat megmentése ügyében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását