2024. május 18. - Erik, Alexandra

Az egyén nem boldogulhat a közösség nélkül

Az egyénnek csak akkor van esélye, ha a közösség - a város, az ország, a magyarok közössége - mellette áll - jelentette ki Bajnai Gordon kormányfő csütörtökön Budapesten, a Mozgásjavító Gyermek- és Ifjúsági Központ átadásán.
2009. november 5. csütörtök 13:50 - HírExtra
A most átadott, csaknem hárommilliárd forintból felépített intézmény a magyar közösség kinyújtott keze - mondta a miniszterelnök a teljesen akadálymentesített iskola és diákotthon átadóünnepségén, miután Horváth Csaba főpolgármester-helyettessel bejárta a korszerű létesítményt.

"Magyarországnak ebben a nehéznek gondolt helyzetében van okunk rá, hogy példát vegyünk ezeknek a gyerekeknek és szüleiknek, nevelőiknek a bátorságáról, a gazdasági válságtól független mindennapi hősiességéről" - jelentette ki a Bajnai Gordon.

Mint kifejtette, mindenki felelős azért, hogy egyénileg kihozza magából a legjobbat, a közösségnek pedig az a felelőssége, hogy minden lehetséges módon segítse ezt. Mint mondta, a magyarok közössége - kötelességének eleget téve - segített, hogy "több esélyt nyújtsunk azoknak, akik ezt bátorságukkal kiérdemelték".

A most átadott XIV. kerületi épületegyüttes - általános iskola, középiskola és diákotthon - nettó 2,5 milliárd forintból készült el a Fővárosi Önkormányzat beruházásaként; kilencezer négyzetméterrel növelte meg az intézmény területét.

Az új iskolaépületben 14 tanterem, egy 25 méteres, versenyek rendezésére is alkalmas uszoda és egy tanmedence, egy tornaterem és három tornaszoba, egy tanműhelynek is szolgáló kávézó, egy színházterem és egy nagy közösségi tér (zsibongó) áll a tanulók rendelkezésére. A diákotthonban lévő minden apartmanban négy darab - háromágyas - hálószobát, egy nappalit és két fürdőszobát alakítottak ki.

A következő tanévtől az általános iskolai tanulmányaikat befejező mozgáskorlátozott fiatalok szakközépiskolába is beiratkozhatnak az új létesítményben.

A Nádas Pál igazgató által vezetett Mexikói úti intézmény egyedülálló az országban abból a szempontból, hogy az óvodáskortól az érettségiig, illetve a szakképzés végééig egy épületben biztosítja a mozgássérültek komplex ellátását, megkönnyítve számukra a társadalmi beilleszkedést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását