2024. május 17. - Paszkál

Kaposvár, a bóvli fővárosa

Aláírásgyűjtéssel készül felvenni a küzdelmet a várost elöntő selejtáruval szemben a kaposvári Fidesz. Dér Tamás elnök egy szigorúan minőségi cuccokat áruló túraboltban igyekezett megmászni az országos sajtó ingerküszöbét - sikerrel.
2009. november 4. szerda 15:59 - Nagy András
Lamperth Mónika és Kolber István ismét hátat fordított a kaposváriaknak, nem hajlandók kezdeményezni a kereskedelmi törvény módosítását - panaszolta márkás mászócipők és hálózsákok társaságában helyi vállalkozókkal összefogásban tartott keddi sajtótájékoztatóján Dér Tamás.

Fidesz: elég a mindent elárasztó gagyiból!


A Fidesz városi elnöke a Kárpátia nevet viselő üzletben látta jónak közölni: a somogyi megyeszékhely előbb emlegetett két szocialista képviselője a füle botját sem mozdítja annak érdekében, hogy megvédje a négycsíkos „Adidász”-tól és társaitól a minőségi árut forgalmazó Kaposvári kiskereskedőket.

Amondó volt: a 2009. október elsejétől hatályos kereskedelmi rendelkezés szerint a helyi önkormányzatoknak semmilyen lehetőségük nincs arra nézvést, hogy korlátozzanak, esetleg tiltsanak egyes vállalkozói tevékenységeket. A Fidesz városi elnöke szerint Lamperth Mónika és Kolber István nemet mondott Szita Károly fideszes polgármester múlt heti kérésére, amely a pocsék áruk terjedését igyekezett meggátolni.

Ezzel azonban még nem ért véget a pártelnöki „pocsék áruk fóruma”: Dér Tamás először az ellenzéki képviselőktől kérte a jogszabály módosításának indítványozását, majd pedig idézte a kaposvári kiskereskedők mottóját is, mi szerint a rossz minőség emléke sokkal tovább él, mint az alacsony ár miatt érzett rövidke öröm.

Mikor a puli kifigyel a sátorból

Berkes Katalin, az egyik belvárosi üzlet tulajdonosa a kiskereskedők nevében leszögezte: szeretnék, ha a város megvédené őket, mivel erre most nincs lehetőség, támogatják Szita Károly törvénymódosítási kezdeményezését, és ha szükséges, akár aláírásgyűjtésbe is kezdenek.

Ami tény: a kereskedelmi törvény június végi módosítása nyomán október óta jelentősen egyszerűsödött az üzletnyitás, így például nem kötik működési engedéllyel rendelkező üzlethez a kereskedelmi tevékenységet, és a kereskedő maga választhatja meg a kereskedési formát.

A tevékenység formái a törvény szövege szerint a következők lehetnek: üzletben, mozgóbolt útján, vagy bevásárlóközpontban folytatott kereskedelmi tevékenység, ezenkívül vásáron vagy piacon folytatott kereskedelmi tevékenység, közterületi vagy közvetlen értékesítés, üzleten kívüli vagy csomagküldő kereskedelem, valamint automatából történő értékesítés.

Így tehát egy igazán szemtelen szerencsevadász akár azt is megteheti, hogy a Kárpátiában vásárolt sátorból árulhatja a puli feliratú pólót. A módosítás értelmében a kereskedelmi tevékenységet csak be kell jelenteni a kereskedelmi hatóságnál, s már lehet is árulni - avagy déri megközelítésben: seftelni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását