2024. június 18. - Arnold, Levente

Valótlan számokra épül a költségvetés?

A Fidesz szerint továbbra sem valós számokra épül a jövő évi költségvetés. Varga Mihály, az ellenzéki párt alelnöke a 2010-es büdzsé módosító indítványairól való keddi szavazás szünetében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: ez jelenti a Gyurcsány-Bajnai-korszak folytatását.
2009. november 3. kedd 19:51 - HírExtra
Mint fogalmazott, a költségvetésben a trükkök "újfajta megjelenését" lehet tapasztalni: már nem arról van szó, hogy "hazudunk reggel, éjjel meg este", hanem olyan számokat közölnek a parlamenttel, amelyek egy korábbi állapotnak felelnek meg talán, és nem következik belőlük a 2010-es büdzsé. Hozzátette, fenntartják véleményüket, mely szerint az MSZP-nek egy célja van ezzel a költségvetéssel: "elbukdácsolni" valahogy a jövő évi választásokig.

Varga Mihály álláspontja szerint a költségvetés nem reális helyzetértékelésre épül, és így nem tud a 2010-es helyzetnek megfelelni. Az államháztartás hiánya jóval magasabb lesz a kormány által tervezettnél - fűzte hozzá.

Mint kifejtette, pártja szerint több tételt nem számoltak el a büdzsében, így például a MÁV és a BKV adósságát.

A fideszes módosító indítványok leszavazásával kapcsolatban azt mondta, a kormány érzéketlen volt minden olyan szociális, oktatási támogatás lehetőségével szemben, amely enyhíthetett volna az emberek mindennapi gondjain. Az ellenzéki párt alelnöke több olyan Fidesz-KDNP-s módosító indítványt is ismertetett, amelyet kedden a parlament MSZP-SZDSZ-es többsége nem támogatott.

Ezek között említette a mentőknek szánt több mint ötmilliárd forintos, illetve az Országos Vérellátó Szolgálat számára történő egymilliárd forintos átcsoportosítást. Nemet mondtak a rákbetegek és a mozgássérültek támogatását szolgáló átcsoportosításra is - emlékeztetett. Kiemelte továbbá, hogy a tűzoltók sem kapják meg a szükséges forrásokat.

Arra a felvetésre, hogy több MSZP-s módosító indítvány szavazásánál nemmel voksolt, többnél viszont tartózkodott a Fidesz, Varga Mihály úgy reagált: az egyik ok, hogy volt olyan MSZP-s javaslat, amely rossz volt, ilyet nem tudtak elfogadni; a másik ok pedig az, hogy volt a szocialistákénál jobb fideszes módosító indítvány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását