2024. május 2. - Zsigmond

Négymillió kínai oltás mellékhatások nélkül

Már közel négymillió kínait oltottak be az új vírus elleni vakcinával, komolyabb mellékhatást egyetlen esetben sem tapasztaltak - közölte vasárnap a kínai egészségügyi minisztérium.
2009. november 1. vasárnap 13:04 - HírExtra
Az oltási kampány országszerte megindult, kivéve az önálló közigazgatású Csungkingot, Anhujt, Csianghszit és Szecsuant - hangzott el a tárca illetékesének a tájékoztatóján. Mintegy 33,4 millió adag vakcina kapta meg a felhasználáshoz szükséges minősítést szombatig és 26 milliót már az ország különböző részeibe juttattak.

A szárazföldi Kína területén eddig 3 millió 780 ezren kapták meg az oltást, miközben több mint 46 ezer megerősített A(H1N1) influenzást regisztráltak, közülük 90 súlyos. A halálos esetek száma az elmúlt héten hatra emelkedett.

A kínai betegségellenőrző és megelőző központ vezető szakértője, Ceng Kuang korábban úgy nyilatkozott, hogy ha az emberek nem oltatják be magukat most, akkor vég nélküli problémákra kell számítani. "A súlyos tüneteket mutató fertőzöttek száma egyre nő, az ország egészségügyi ellátó kapacitása, beleértve a személyzetet és az eszközöket is, hatalmas kihívással néz szembe" - húzta alá Ceng. Úgy ítélte meg, hogy aki a járvány kitörése a téli ás tavaszi időszak között várható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását