2024. június 1. - Tünde

Steiner: az MSZP nem hívja vissza az fb-tagjait

Az MSZP nem hívja vissza a felügyelőbizottságokból (fb) a tagjait, de lecserél tagokat, szakmai alapon - mondta Steiner Pál, a fővárosi MSZP frakcióvezetője a csütörtöki közgyűlés szünetében újságíróknak.
2009. október 29. csütörtök 12:32 - HírExtra
Az ülésen Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője bejelentette, hogy visszahívják a felügyelőbizottságokba delegált tagjaikat.

Steiner Pál arra a kérdésre, hogy az MSZP is visszahívja-e a tagjait, azt mondta: nem hívják vissza őket, de szakmai alapon tagokat cserélnek, és olyan tagokat delegálnak, akik nem politikusok, "de a szakmához nagyon értenek".

Ez a szakmai alapú csere történik az igazgatóságok tagjai esetében is - fűzte hozzá. A Fidesz döntését azonban nem kommentálta.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint a korábbi delegáltak nem voltak hozzáértőek, kijelentette: erről "szó sincs".

Kiváló szakemberek, nagyon jól végezték a munkájukat, ugyanakkor a jelenlegi helyzetben a szakmának kell elsőbbséget adni, és olyan embereket a tetsületekbe küldeni, akiknek nincs közvetlen politikai felelősségük - mondta.

Arra a kérdésre, miért vonta vissza a bizottsági, igazgatótanácsi, felügyelőbizottsági elnöki tisztségek mandátumarányos újraelosztására vonatkozó indítványát, azt mondta: lehetőséget kívánnak adni Demszky Gábor főpolgármesternek, hogy javaslatot tehessen az "új irányítási modellre az ő elképzelései szerint".

A fővárosi cégek szerződéskötési gyakorlatát vizsgáló ideiglenes bizottság felállítására vonatkozó javaslatának visszavonását pedig azzal indokolta, hogy Tarlós István bejelentette: nem kíván a bizottságban részt venni.

Meghátráltak a feladattól, a "szappanoperát" akarják folytatni, kampányolni akarnak és nem az őszinte feltárást akarják - mondta, hozzátéve, a továbbiakban nincs értelme a bizottság felállításának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását