2024. április 20. - Tivadar

Azonosítottak egy terrorista gyanús férfit

Fokozott őrizet mellett szállítottak Budapestre egy francia férfit, akit még augusztusban fogtak el Tompánál, mivel nem tudta a személyazonosságát igazolni, később kiderült, hogy terrorizmus gyanúja miatt körözik a francia hatóságok - közölte hétfőn az MTI-vel a rendőrség.
2009. október 26. hétfő 20:34 - HírExtra
Az augusztus 21-én elfogott férfi nem a valós adatait mondta el, ezek alapján a francia hatóságok először nem tudták azonosítani, ezért a rendőrség őrzött szálláson tartotta Magyarországon fogva a férfit - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Nyíkos Tamás.

Hozzátette: amikor a kiskunhalasi városi bíróságon meghosszabbították a férfi őrizetét, arról érdeklődött, meddig maradhat Magyarországon, mivel, mint mondta, nem szeretne Franciaországba visszamenni, mert ott keresik.

Ezután a magyar hatóságok ismét értesítették a francia partnereket, akik megállapították, hogy egy terrorizmussal gyanúsítható férfiról van szó, aki ellen október 2-án nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A francia hatóságok figyelmeztetése miatt a férfit fokozott őrizet mellett szállították Budapestre. További sorsáról a Fővárosi Bíróság és a két ország illetékes hatóságai döntenek - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását