2024. április 20. - Tivadar

Morcheeba ex-énekesnője Budapesten

Európai turnéja keretében Budapesten is bemutatja megjelenés előtt álló új albumát Skye; a Morcheeba egykori brit énekesnője november 16-án a Millenáris Teátrumban ad koncertet.
2009. október 21. szerda 19:36 - HírExtra
Skye (eredeti neve Shirley Klarisse Yonavive Edwards) az 1990-es évek közepétől nyolc éven át volt a színvonalas londoni trip-hop csapat, a Godfrey-fivérek által vezetett Morcheeba énekesnője. Az együttes első négy albuma - Who Can You Trust? (1996), Big Calm (1998), Fragments of Freedom (2000), Charango (2002) - milliós eladásokat produkált, a fúzió, a funk és a blues elemeivel ötvözött tánczene Skye érzelemtől fűtött hangjával az egész világot elbűvölte.

A Morcheebához olyan remek dalok fűződtek, mint a The Sea, a Part of the Process, az Undress Me Now, a What,s Your Name, a Trigger Hippie vagy a What New York Couples Fight About. A csapat többször járt Budapesten is; a Sziget fesztiválon Skye 2003-ban több tízezer nézőt varázsolt el. Ez már azonban a búcsú volt, hiszen az együttműködés véget ért: Skye többre vágyott, dalszerzőként is ki akarta próbálni magát és a formáció ebben korlátozta őt. (A Morcheeba ma is működik, azóta már nem az első "utód-énekesnővel", és inkább kevesebb, mint több sikerrel.)

Skye három évet dolgozott első szóló albumán; a Los Angelesben készült Mind How You Go 2006-ban jelent meg, és csendesebb, dzsesszesebb, balladisztikusabb lett, mint amilyen a Morcheeba zenéje volt, a szövegek pedig személyesek, érzelmesek. A többek között Patrick Leonard producer és a korábban a U2-val is együtt dolgozó David Lanois közreműködésével készült album nyitódala, a Love Show sláger lett, és mindenki várta a folytatást.

Tavaly Skye Marc Collinnal, az idei Sziget fesztiválon is szerepelt Nouvelle Vague tagjával működött együtt egy albumon, amelyen 80-as évekbeli újhullámos dalokat énekelt, például a Blondie Call Me-ját és a Duran Duran A View To A Kill-jét - utóbbi annak idején egy James Bond-film betétdala volt.

Az új szólólemezre is három évet kellett várni a fekete énekesnő rajongóinak, de hamarosan megjelenik a Keeping Secrets című album. Erről - címéhez méltán - egyelőre keveset tudni; hírek szerint Alexis Smith és Ivor Guest producerrel dolgozott együtt; utóbbi Grace Jones albumait gondozza, és a pletykák szerint az albumon lesz egy Skye-Jones duett is.

A Keeping Secrets Tour keretében az ősz hátralévő részében Belgiumban, Hollandiában, Svájcban, Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban és Litvániában is fellép, hogy aztán november 16-án Budapesten adjon koncertet. A további állomások: Olaszország, Spanyolország és Portugália.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását