2024. június 16. - Jusztin

Az MSZP kilépne a fővárosi koalícióból?

A budapesti MSZP azt javasolja a kedden délután összeült országos elnökségnek, hogy a szocialista párt mondja fel a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíciót - értesült az MTI kedden.
2009. október 13. kedd 17:18 - HírExtra
Az MTI információi szerint az erre vonatkozó javaslatot Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke terjeszti az országos vezetés elé.

A két frakció között már egy jó ideje feszült a viszony, de a javaslathoz a végső lökést az adta meg, hogy a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésének zárt részén az SZDSZ az MSZP ellen szavazott BKV-ügyben.

Steiner Pál fővárosi szocialista frakcióvezető és Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes kedden sajtótájékoztatót is tartott a hétfőn a Fővárosi Közgyűlésben történtekről.

Az MTI-nek az egyik szocialista vezető úgy fogalmazott: tarthatatlan az a helyzet, hogy az SZDSZ a szocialista javaslatokat sorra leszavazza, együttműködik a Fidesszel, és együtt úgy próbálják irányítani a várost, hogy a megoldatlan ügyek miatti felelősség az MSZP-t terhelje.
Burány Sándor korábban, még az elnökség ülése előtt az MTI-nek úgy nyilatkozott:
kezdeményezi, hogy a párt országos választási bizottsága, illetve elnöksége a nap folyamán foglalkozzon azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlésben "állandósult" a Fidesz-SZDSZ-koalíció.

Hozzátette: a kialakult helyzetet értékelni fogja a szerdai budapesti párttanács is.
Az MSZP budapesti szervezetének vezetése ott fogja levonni a szükséges konzekvenciákat - tette hozzá a fővárosi szocialista elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását