2024. május 3. - Tímea, Irma

Benkő: Tananyag vagyok az iskolában... de még keresem a feleségem!

Benkő Dániel médiajelenléte az utóbbi években természetessé vált. De ez nem csoda: a lantművész markáns és kétségkívül szokatlan egyénisége mellett nehéz vélemény nélkül elsiklani, és az úgy látszik, kitartó érdeklődőkre talált.
2009. október 11. vasárnap 08:53 - Forró János
A köztársasági érdemkereszttel és más rangos elismerésekkel kitüntetett művész újra képernyőre kerül. A botrányosra sikerült Celeb vagyok és a nem kevésbé botrányos Vacsoracsatás szereplés után szinte borítékolható, hogy hamarosan megint felkavarja az állóvizet az extravagáns lantos. Benkő Dániellel új műsora, a Benkő feleséget keres! kapcsán készített rövid interjút a HírExtra, valamint érdeklődtünk művészi karrierjéről is.

Hogy telt a nyara?

Nagyon jól telt, magammal foglalkoztam. A feleségkeresés lázas állapotában voltam.

Hogyan jött a feleségkeresés ötlete?

Ez nem ötlet, hanem egy életformaváltásnak a természetes következménye. Mindenki a boldogságát keresi, és párja megtalálása ebben egy nagyon fontos elem.

Gondolja, hogy ehhez ez a műsor egy jó keretet biztosít?

Csodálatos lehetőség, hogy nem csak én keresem egyedül, hanem nyitok a másik oldalnak is egy kaput, és akkor két oldalról lehet keresni. Lehet, hogy itt van a közelemben, lehet, hogy messze van. Ha én keresek, bevonzom azokat, akik nagyon szeretnék, hogy őket találjam meg. Ahogy a másik oldalról bevonzanak engem is. Tehát ez egy csodálatos lehetőség, és ebben az esetben a nyilvánosság egy nagyon segítőkész dolog.

Önnek milyen az ideális nő?

Nőből van a világon mindenféle, szám szerint körülbelül hárommilliárd. Nincsen úgynevezett ideális. Lehet, hogy hárommilliárd férfinak megvan az ő ideális képe, de az ideális nők nem léteznek. Ne tessék ideális nőket gyártani a fejünkben, kedves férfitársaim, hanem a hús-vér nők között megtalálni azt, aki a megfelelő! Az ideális azt jelenti, hogy egy kicsi abból, egy kicsi amabból, és összejön egy olyan állat, ami nincs is. Én nem álmodozok, hanem a hús-vér, valódi nők között keresgetek, közöttük járkálok.

Médiaszereplései mellett ön nemzetközileg elismert lantművész is. Mi a helyzet mostanában a zenéléssel?

Úgy látom, hogy most már az általános iskolában és a gimnáziumban is tananyag vagyok. Amikor Bakfarkot és reneszánsz zenét tanítanak a gyereknek, akkor engem is. De ez csak egy szelete volt az életemnek. A zenélés már nem egy kötelező gyakorlat, hanem szabadon választott része az életemnek, és végre elkezdtem nyolcvankét lemez és négyezer koncert után igazán jól gitározni!

Nem csak zenél, fest is.

Igen, párhuzamosan a zenéléssel elkezdtem festeni. Ez is egyfajta felszabadultságot jelent. Levetkőztem azokat a tabukat, gátakat, amikhez egy úgymond világhírű lant- és gitárművész kell, hogy ragaszkodjon, és nem ragaszkodok semmihez, önfeledt szabadságot élvezek. És ez a zenémben is megnyilvánul. Egyre többet komponálok, kiteljesedett a zenei tevékenységem, hála az egyéb tevékenységeimnek.

Lesz valamikor újabb Benkő-lemez?


Rettentő sokat, nyolcvankét lemezt adtam ki eddig. Most készítettem egy újat: Bakfark–Benkő–500, Bakfarknak és Benkőnek a legjobb dolgait tettem rá. Ez életem egyik legjobb lemeze, de nem fog megjelenni boltokban. Hál’ Istennek az emberek nem vesznek már lemezeket, mert amíg lemezeket vesznek drága pénzért, a kiadók és a jogvédők gazdagodnak, míg a zeneszerzők elszegényednek!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását