2024. május 18. - Erik, Alexandra

Románia: kisebbségi kormány irányít

Kisebbségi kormány irányítja a továbbiakban Romániát, miután a csütörtök esti kormányülést követően Emil Boc miniszterelnök bejelentette: a kormányban egyedüli politikai erőként maradt demokraták miniszterei átvettek egy-egy minisztériumot, amelyek a szociáldemokraták távozása után maradtak tárcavezető nélkül.
2009. október 1. csütörtök 22:34 - HírExtra
A szociáldemokraták távozásával összesen nyolc szaktárcát és egy tárca nélküli miniszteri posztot kellett szétosztani a kormánytagok között.

A román Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Demokrata Liberális Párt (PD-L) kilenc és fél hónapig tartó koalíciója a szociáldemokrata belügyminiszter körül kialakult vita miatt bomlott fel. Dan Nicát, a belügyi tárca vezetőjét Emil Boc javaslatára menesztette Traian Basescu államfő. Válaszul a szociáldemokrata miniszterek kiléptek a kormányból.

Az előzetes híreknek megfelelően a kormányfő ideiglenesen, vagyis 45 napig az oktatási tárcát is vezeti. Catalin Predoiu igazságügyi miniszter a külügyminisztériumot, Adriean Videanu gazdasági miniszter az egészségügyi szaktárcát, Radu Berceanu közlekedési miniszter pedig a mezőgazdasági minisztériumot is irányítja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását