2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: Átlátható józsefvárosi önkormányzatot

A józsefvárosi önkormányzat teljes átláthatóságának megteremtését nevezte az egyik legsürgetőbb feladatnak Komássy Ákos, az MSZP VIII. kerületi polgármesterjelöltje.
2009. szeptember 29. kedd 11:43 - HírExtra
A szocialista jelölt reméli, hogy az átláthatóság eddig az el nem végzett nyilvánosságra hozatali kötelezettségek miatt nem valósult meg, és megteremtésekor nem kell leleplezniük semmit.

Komássy Ákos úgy vélte, Józsefváros fejlődésének biztosítéka, hogy minden kispénzű negyedét felzárkóztassa, és ebben az önkormányzatnak vezető szerepet kell vállalnia. Szerinte igazságos, tisztességes lakbérrendszerre van szükség a kerületben, hiszen ma a bérlakásban élőknek sokkal többe kerül a megélhetés, mint a saját lakásukban lakóknak.

A politikus azt mondta: fontos, hogy a Magdolna negyed rehabilitációja mellett elkezdődjön a Diószeghy Sámuel utca és környékének, valamint a Szigony utcai lakótelepnek a fejlesztése. Hangsúlyozta, a közszolgálati sajtónak ismét közszolgálativá kell válnia, a hivatalos kerületi lap nem szólhat pártpropagandáról.

Komássy Ákos szerint kár lenne elhallgatni, hogy Józsefvárosban létezik iskolai szegregáció. Az oktatási rendszer átalakítására vonatkozó javaslatukat október végén ismertetik.

Kitért arra, hogy október végére készíti el a helyi szocialisták Gyarapodó Józsefváros nevű programjára épül saját polgármester-jelölti programját.

Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes impozánsnak nevezte a Gyarapodó Józsefváros nevű dokumentumot, amelyre a polgármesterjelölt programja is épül. Szerinte ez egy komplex terv, amely egyszerre kívánja rehabilitálni a kerület leszakadó rétegeit, úgy, hogy közben elősegíti az ott élők társadalmi integrációját.

Véleménye szerint a Magdolna negyed rehabilitációjának folytatása a jobboldali jelölt győzelme esetén meglehetősen kétségessé válna. Megjegyezte, szükség van a józsefvárosi pályaudvar környékének, illetve a Ganz gyártelepnek a megújítására.

Közölte: ez a választás nagyon fontos az MSZP-nek, mert ebben a kerületben sosem indult szocialista polgármester-jelölt.

Molnár György, a VIII. kerületi MSZP elnöke arról beszélt, hogy a 31 éves Komássy Ákos 1998 óta az MSZP tagja, 2005-től a Fiatal Baloldal elnöke volt, és éppen ő volt az, aki eltakarította a Zuschlag-ügy nyomait a szervezetről.

Hozzátette: a polgármesterjelölt, aki korábban Medgyessy Péter volt miniszterelnök személyi titkára volt, a magyaron kívül négy nyelven beszél, és közigazgatási tapasztalata segítheti a közel nyolcvanezer fős kerület irányításában.

Józsefvárosban azért tartanak november 22-én polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület korábban SZDSZ-es, majd független polgármestere megromlott egészségi állapota miatt szeptember elején lemondott posztjáról.

A helyi választási iroda hétfőn azt közölte az MTI megkeresésére, hogy még nincs egyetlen hivatalos polgármesterjelölt sem. Az ajánlószelvények gyűjtése egy hete kezdődött, a pártok legkésőbb október 30-áig állíthatnak polgármester-jelöltet. Eddig négy párt jelentette be, hogy indít aspiránst: az MSZP Komássy Ákost, az SZDSZ Takács Gábor alpolgármestert, a Fidesz Kocsis Mátét, a Lehet Más a Politika pedig Kispál Gergelyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását