2024. június 2. - Kármen, Anita

Az MDF sürgeti a parkolási ügy tisztázását

Itt az ideje, hogy felálljon a parkolási ügyeket vizsgáló parlamenti bizottság - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a parlamentben Herényi Károly.
2009. szeptember 28. hétfő 16:31 - HírExtra
A független képviselő arról beszélt, hogy az Alkotmánybíróság meghozta azt a döntését, amely lehetővé tette a testület létrehozását. Éppen ezért arra kérte a képviselőket: tegyék lehetővé, hogy a vizsgálóbizottság megkezdhesse munkáját, hogy minél előbb rendet lehessen tenni Budapest parkolási rendszerében.

Emlékeztetett arra, hogy az MDF 2007-ben kezdeményezte egy ilyen testület felállítását, de akkor - szavai szerint - az alkotmányügyi bizottság ülésén a szocialisták kezdeményezésére a kormánypártok és a Fidesz úgy döntöttek, hogy Alkotmánybírósághoz fordulnak az ügyben.
Ezt azzal indokolták, hogy egy önkormányzati ügyben parlamenti vizsgálóbizottság nem járhat el. Herényi Károly hozzátette: ez ellen ők akkor tiltakoztak.

A politikus a bizottság felállítása mellett érvelve arra is kitért, hogy a Közbeszerzések Tanácsa felülbírálta azt, a VI. kerületi önkormányzat által kiírt közbeszerzési pályázatot, amely "újabb tíz évre hozta volna helyzetbe a Centrum kft-t". Beszámolt arról is, a fővárosi önkormányzat döntött arról, hogy kidolgozza egy egységes parkolási rendszer feltételeit.

Herényi Károly hozzátette, hogy "ezek az örömteli hírek nem jelentik azt", hogy meg kell feledkezni arról, ami az elmúlt esztendőkben történt és ami az adófizetők adóforintjainak milliárdjait "süllyesztette és juttatta olyan helyre, amiről nem tudunk".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását