2024. április 19. - Emma

Meghalt a hírhedt szektavezér követője

Meghalt Charles Manson hírhedt szektavezér egyik követője, Susan Atkins.
2009. szeptember 26. szombat 08:26 - HírExtra
A pontosan egy évvel a halála előtt agydaganattal diagnosztizált Atkins a legutóbbi meghallgatáson már csak hordágyon volt képes megjelenni, és a tárgyalás jórészét is átaludta.

A többszörösen büntetett előéletű Charles Manson - aki az amerikai közvélemény-kutatások szerint az Egyesült Államok egyik legismertebb börtönlakója - egy szektát vagy, ahogy ő nevezte, egy családot hozott létre a 60-as évek közepén, amelyhez főleg nők csatlakoztak. Sebezhető, a vietnami háború elől menekülő, könnyen befolyásolható fiatalokat gyűjtött maga köré, és csoportos szexuális együttlétekkel, valamint "LSD-utazásokkal" ösztönözte őket gyilkolásra.

Manson családjának több tagját, Susan Atkinst, Patricia Krenwinkelt, Leslie Van Houtent és Tex Watsont éppen negyven éve, 1969 nyarán küldte az akkor már Amerikában élő lengyel filmrendező, Roman Polanski kaliforniai házába, ahol megkínozták és meggyilkolták Polanski 26 éves állapotos feleségét, Sharon Tate-t, valamint négy vendégét.

A Manson-család összesen hét gyilkosságot követett el. Az ügyben több halálos ítélet is született, de ezeket később életfogytig tartó szabadságvesztésre változtatták.

A szektavezért a "Tate-La Bianca ügy" néven elhíresült gyilkosságokra való felbujtásért ítélték el. A 74 éves Manson szabadlábra helyezésére legkorábban 2012-ben kerülhet sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását