2024. március 29. - Auguszta

Súlyos vádak a MAGOSZ elnöke ellen

Érdekes levelet "fújt be a szél" a HírExtra szerkesztőségének ablakán a minap. Az aláíratlan irat szerint a szeptember 5-i MAGOSZ tisztújítón győztes Jakab Istvánt számos, még az Orbán-kormány idejéből származó korrupciógyanús ügy terheli.
2009. szeptember 23. szerda 12:19 - Nagy András
A MAGOSZ-küldötteinek címzett felhívás – amely még a gazdaszövetség szeptember 5-i tisztújító gyűlése előttről keltezett – a delegáltakat arra igyekszik rávenni, ne szavazzák meg „azt az erkölcstelen csalót, akinek ordító hiteltelensége miatt a magyar falvak választópolgárainak fele 2006-ban el sem ment szavazni.”

A személyeskedésekkel és „méreggel” átitatott levél lényege, hogy Jakab István olyasvalaki miatt adta fel házasságát, aki korábban már az Orbán-kormány több miniszterével és magas rangú tisztségviselőjével is összeszűrte a levet, és aki – még a polgári kormány idején – sikerrel pályázott egy mezőtárkányi idősotthon felállítására.

10 millió öregek otthonára…


A levél jegyzői szerint a füzesabonyi illetőségű nő meg is kapta a vissza nem térítendő 10 millió forintos támogatást, ám a pénz kisebb hányadából vásárolt mezőtárkányi parókia 1700 négyzetméteres telkén azóta sem épült fel az idősotthon.

Ugyanakkor a levél írói – akik szerint a vásárlás után megmaradt summát a Jakab élettársa egyszerűen zsebre tette – egy telekkönyvi másolatot is csatoltak felhívásukhoz, amelyben az áll, hogy a telket a vásárló 2001 áprilisában a saját nevére íratta. Az írók állítják: a támogatással való elszámoláskor is igen jól jött a korábban kiépített Fideszes kapcsolat rendszer.

… 500 millió a MAGOSZ életben tartására?

A felhívók azt is tudni vélik, hogy Jakabék azóta közös villát építenek "valahol Budán", részben a mezőtárkányi ingatlanpama után még megmaradt összegből, részben pedig a 2002-es kormányváltás előtt a MAGOSZ működésének biztosítására átjátszott 500 millió forint maradékából.

A levél írói Jakab István nyakába varrják a Fidesz 2006-os választási vereségét is, mondván, a MAGOSZ-elnök hiteltelensége miatt a magyar falvak választópolgárainak fele el sem ment szavazni.

Jakab tehet mindenről?

A levél egy homályos részlete
„…a korrupciókban érintett (esetleg érdekelt?),a FIDESZ-ben még mindig befolyásos körök, akkor látnak nagyobb garanciát a titoktartásra (elvégre az ilyeféle titkoknak van egy hosszú hajú és bajszú szakértője!), ha mindenki kap valamit. – Pénz fogytán legalább egy „szövetségesi” elnöki titulust.
Forrás HírExtra
Akik pedig igen, azok – Gráf József miatt – inkább az MSZP-re adták voksukat - áll a levélben. A feladók szerint ezt, – vagyis, hogy közérthető, a falun élők többségét megszólító program nélkül nem sikerült elhitetni a falusi kisgazdákkal, hogy majd Jakab hozza el nekik a Kánaánt – a vereség után a Fidesz vezetői is elismerték.

A HírExtra a leírt vádakról megkérdezte Jakab Istvánt, aki e névtelen levélre nem kívánt reagálni.

Mint ismert, Jakab Istvánt 2009. szeptember 5-én újabb négy évre megválasztották a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnökévé. Ugyanezen a napon a főtitkár és a szövetségi igazgató mellett kijelölték a MAGOSZ alelnökeit, az elnökség tagjait, valamint a számvizsgáló és az etikai bizottság tagjait is.

Történetünkhöz alighanem szervesen kapcsolódik, hogy 2009 augusztus 8-án a Népszabadságban is megjelent egy cikk, amely szerint a napilapot egy „Magosz alelnökei” aláírással ellátott levéllel keresték meg. Ebben az áll, hogy Jakab István elnök és dr. Budai Gyula igazgató tudtával és szervezésével 2007. december elsején Orosházán botrányos körülmények között megrendezett rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésen törvénytelenségek sorozatát követték el. A Népszabadság megkereste a gazdaszövetséget, majd kiderült, hogy „Magosz alelnökei” nevű platform – legalábbis hivatalosan – nem létezik. Ettől azonban még lehetséges, hogy a szövetségben kemény belső harcok dúlnak. Kivált, mióta nyilvánvalóvá vált: a következő parlamentben akár 250-nél is több Fidesz-, illetve Fidesszel szövetséges szervezet képviselője foglalhat majd helyet. N.A.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vidraölő
2009. szeptember 23. 18:04


„Sobrius
2009. szeptember 23. 17:26
Hát megkezdődött! Beindult a tetves bolsevikok rágalom-kampány gépezete.”

Hát tisztelt, Sobrius, a rágalom-kampányt a Fidesz kezdte el, már akkor, amikor a Kisgazdákat elkezdte levadászni. Ezt azután tette miután, a költségvetését a Kisgazdákkal egyetemben, az akkori Parlament elfogadta. Azután már a Kisgazdákra, az „igazságos” Fidesznek, már nem volt szüksége. Emlékezzünk csak vissza, hogy mik történtek meg akkoriban! Megtámadta, a Kisgazdákon kívül az M.D.F.-et is.
Ami a maradék 10 milka eltüntetését illeti: Itt Debrecenben is mindenki tudja, hogy a Kósa úr, úgy tudott a DVSC 25% s tulajdonosa lenni, hogy a Debrecen Város Polgármesteri Hivatal, szállt be a DVSC Rt be viszont a részvény paketteket a Kósa úr nevére íratták. Így könnyű vagyonokra szert tenni. Te fizetsz, én pedíg a saját nevemre íratom, az ügyletet.
Sajnos ezt a tematikát, nemcsak a Fidesznél fedezhetjük fel, hanem a másik oldalon is. Lásd: az Újbudai terület kisajátítását. Molnár úr is beleűllt a jóba. A polgármesteri Hivatal, eladta a volt Kopaszi gátat, de előtte megtörténtek a kisajátítások, a XI. kerületi Polgármesteri Hivatal pénzéből, majd a Molnár Gyula, részesedést kapott, illetve tulajdonjogot kapott, az ujjonan kialakított telkek egy részében.

Talán ezeket ellehet fogadni, de lehet cáfolni is, az lenne a legjobb, ha utána nézne MINDEKI, és ezután megfontoltabban X- ellne, abban a szavazófülkében!
Sobrius
2009. szeptember 23. 17:26
Hát megkezdődött! Beindult a tetves bolsevikok rágalom-kampány gépezete.
nocomment
2009. szeptember 23. 15:34
egy a baj: ez a cikk a világon nem bizonyít semmit. jó lenne látni az eredeti példányt szkennelve (ez mondjuk alap lenne...), másfelől nem értem, miért nincs itt egyetlen név sem megemlítve a levél "jegyzői" közül...

ez így nem több mint hoax, olyan kampányfogás, mint annak idején kósa "kurvázása".
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását