2024. május 6. - Ivett, Frida

A BKV-menetrendnek is betesz a Critical Mass

A budapesti tömegközlekedést is érinti a Critical Mass kedd esti kerékpáros felvonulás, emiatt 18.30-tól akár este 9 óráig is számolni kell forgalomkorlátozásokkal, menetrendbeli változásokkal.
2009. szeptember 22. kedd 17:38 - HírExtra
A demonstráció résztvevői a főpolgármesteri hivatal előtt gyülekeznek 17.30 órától, emiatt a Károly körúton és a Deák Ferenc téren akár sávlezárásokra is sor kerülhet. Fél héttől a kerékpárosok a Gerlóczy utca - Károly körút - Deák Ferenc tér - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út - Oktogon - Teréz körút - Király utca - Károly körút - Városháza Park útvonalon tartanak felvonulást, emiatt a 9-es, 109-es, 15-ös, 115-ös és 105-ös autóbuszok, a 70-es, 78-as trolibuszok, esetleg a 47-es, 49-es villamosok 5-10 percet késhetnek - olvasható a BKV közleményében.

A nagykörúti villamosforgalmat is érintheti a demonstráció, mivel 18.30 és 19.40 óra között a Városházánál demonstráló kerékpárosok egyénileg és kisebb csoportokban a Nagykörúton kerékpároznak, majd a Városházához érkeznek vissza.

Ezt követően a Városháza parkban folytatódik a rendezvény, a résztvevők számától függően este 9 óráig a Károly körúton és a Deák Ferenc téren ismételten sávlezárásra, vagy teljes lezárásra kell számítani. Ebben az esetben a Gyöngyösi utca irányába közlekedő 105-ös autóbuszok a Deák Ferenc teret nem érintik, a 109-es buszok pedig az Arany János utca és a Kálvin tér között nem közlekednek.

A rendezvény résztvevői a mindennapos kerékpározás népszerűsítését, a várost érő forgalmi terhelés és szmog csökkenését sürgetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását