2024. május 19. - Ivó, Milán

Húzs évig még biztos kitart

A következő húsz évben évente 7,9 százalékkal nőhet a kínai repülőgéppiac és ezzel a második leggyorsabban növekvő lesz a várhatóan évi 10 százalékos bővülést teljesítő India után - jósolja az Airbus repülőgépgyártó óriás cég.
2009. szeptember 21. hétfő 11:00 - HírExtra
Fissen kiadott jelentésük szerint 2009 végére világátlagban a piac 2 százalékos visszaesésével számolnak, de a következő évre már 4,6 százalékos növekedést vetítenek előre - a világgazdaság regenerálódásának függvényében. A dokumentum külön is említi, hogy a feltörekvő piacok, a légitársaságok terjeszkedése, a flották cseréje új igényt teremt a modern, hatékony energiahasznosítású, környezetbarát gépek iránt.

A kínai légiipar legfrissebb adatai helyzet látáványos javulását mutatják. Júliushoz képest az összforgalom 7,4 százalékkal, az egy évvel korábbihoz képest 30,6 százalékkal bővült augusztusban. Az utasforgalomra vetítve a számok magasabbak. Augusztusban 7,6 százalékos volt a növekedés, éves viszonylatban pedig 41,6 százalékos.

A polgári légügyi hivatal igazgatója Li Csia-hsziang közölte, hogy a polgári légiiparnak az idén szeptember közepéig 8 milliárd jüan (1,17 milliárd dollár) volt az éves nyeresége.

Az Airbus már idézett jelentése szerint a következő két évtizedben a felvevőpiacból az ázsiai és csendes-óceáni térség (Kínával és Indiával) körülbelül 31 százalékot fog lefedni, Európa 25 százalékot, Észak-Amerika pedig 10 százalékot.

A cég honlapján szereplő világpiaci előrejelzés szerint 2009 és 2028 között világviszonylatban a légiforgalom megkétszereződik, ehhez 25 ezer új repülőgépre lesz szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását