2024. május 9. - Gergely

Félrevezető "irányított" hitelek

Egyes autókereskedő vállalkozók "irányított" hiteleket vezettek be a piacon, vagyis a listaárnál jóval olcsóbban kínálnak egyes modelleket, de csak annak adják el, aki egy konkrét hitelszerződést köt a vásárláshoz - értesült a Világgazdaság.
2009. szeptember 21. hétfő 10:55 - HírExtra
A lap hétfői száma szerint ez a konstrukció csapdát rejt a vásárló számára, mert a hiteltörlesztés során vasalják be a különbözetet a vevőn. A kedvezményes árat és a hitelt igénylő nem tudja, hogy szerződése 20-25 százalékos hitelközvetítési jutalékhoz juttatja a kereskedőt. A lap szerint az efféle trükkök is azt jelzik, hogy a hihetetlenül nehéz helyzetbe került kereskedők egy része. Ők mindent bevetnek, mert talpon akarnak maradni.

Nem kizárt, hogy december végén az egy évvel ezelőttinél 40 százalékkal kevesebb vállalkozás lesz a piacon, időközben megszaporodhatnak a cégfelvásárlások. Az év végére a tavalyinál negyven százalékkal kevesebb autókereskedő maradhat - írta a Világgazdaság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását