2024. május 5. - Györgyi

Hároméves bűnöző

Bűncselekmények ezreit követik el tíz év alatti gyerekek Nagy-Britanniában; a legfiatalabb tettes, aki ellen rendőrségi eljárás indult, hároméves volt.
2009. szeptember 20. vasárnap 17:53 - HírExtra
A The Sunday Times című vezető vasárnapi brit lap által az elmúlt három esztendőről összegyűjtött adatsor szerint a vizsgált időszakban hatezernél több olyan bűneset jutott a brit hatóságok tudomására, amelyekért kisgyerekek voltak a felelősek.

A brit kriminalisztika legfiatalabb "gyanúsítottja" az az alig hároméves skóciai kisfiú, aki a szomszédoknak okozott vagyoni kár miatt került idén tavasszal a rendőrség látókörébe. Az angliai negatív korrekordot egy hatéves fiú tartja, akit júniusban vettek őrizetbe rablás gyanújával.

A listán azonban szerepel olyan kilencéves gyerek is, akit nemi erőszakkal vádolnak, egy nyolcévest pedig súlyos testi sértéssel gyanúsítanak.

Skóciában a büntethetőség alsó korhatára nyolc év; ez a legalacsonyabb Európában. Angliában és Walesben tízéves kortól állíthatók bíróság elé a gyanúsítottak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását