2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fővárosi Autómentes Hétvége

Színházi korzó, képző- és iparművészek, energia-totó, kiállítás és sok, a környezetvédelemmel kapcsolatos kulturális csemege várja az érdeklődőket a Fővárosi Autómentes Hétvége keretein belül az Andrássy úton szombaton és vasárnap.
2009. szeptember 19. szombat 08:59 - HírExtra
Az Európai Mobilitási Hét fő eseményeként a hétvégén szabaddá válik az Andrássy út a gyalogosok és kerekezők számára.

Az Évadnyitó Színházi Fesztiválon ötvenöt kő- és alternatív színház mutatja be legsikeresebb darabjait a Liszt Ferenc téri színpadon. A tér és a Nagymező utca között képzőművészek és iparművészek alkotásaival ismerkedhetnek meg a járókelők.

Szombaton fél 11-kor kerül sor az Andrássy úti házak lakóközösségei számára meghirdetett Az a szép zöld gyep udvar-virágosítási verseny díjkiosztójára.

A Zöld technika kiállítás látogatói megismerkedhetnek a mindennapi életünket jobbá tevő, környezetbarát termékekkel; a Múlt és Jövő Házában pedig Forgó Morgó, az energiatakarékossági program népszerű figurájának energia-totóját is kitölthetik a vállalkozó kedvűek. Itt mindenki meg is szabadulhat az energiapocsékoló öreg háztartási gépektől: a leadott elektrotechnikai hulladékot szakszerűen ártalmatlanítják és újrahasznosítják.

A BKV és MÁV szervezésében a kicsik buszt is vezethetnek és kipróbálhatják magukat vasutasként. A nagyobbak vezethetik a villanymotorral hajtott, Hibrid Toyota Prius III.autót is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását