2024. április 29. - Péter

Tarlós átszervezné a feladatokat

Tarlós István szerint részben a kerületek, részben a fővárosi önkormányzat javára változtatni kellene a jelenlegi kusza önkormányzati jogkörökön és hatáskörökön, azokat össze kellene hangolni.
2009. szeptember 15. kedd 12:58 - HírExtra
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a párt múlt pénteki évadnyitóján vetette fel a fővárosi hatáskörök és szabályozók újragondolásának szükségességét. Történelmi felelősségnek és lehetőségnek nevezte, hogy a Fidesz fővárosi és kerületi politikusai összehozzanak egy olyan fővárosi törvényt, amely működőképessé teszi Budapestet.

Tarlós István leszögezte, hogy a kerületek megszüntetéséről nincs szó, a feladatkörök és a hatáskörök összehangolása azonban elkerülhetetlen. Vannak ugyanis olyan ügyek, amelyeket csak a kerületekben lehet kezelni, nem is kevés az ilyen - magyarázta.

Az ellenzéki politikus úgy látja, hogy a 2014-es választásokra mindenképpen újraszabályozhatják a kerületek és a főváros közti feladat- és hatásköröket. Nem zárta ki azonban annak lehetőségét, hogy ha az új parlamentnek erre fogadókészsége lesz, akkor már jövőre meghozzák a hatékonyabb önkormányzati működést biztosító szabályokat.

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy 1994-ben az MSZP-SZDSZ koalíció az országgyűlési választások után, az önkormányzati választások előtt jelentősen módosította a budapesti önkormányzatok működési szabályait. A politikus leszögezte, hogy a jövőben csak a kerületekkel való egyeztetés után változtatnának a felelősséggel és a hatáskörökkel összefüggő szabályokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását