2024. április 26. - Ervin

Közel sincs vége a válságnak

A gazdasági válságnak nincs még vége, ezért további lépéseket kell tenni a pénzügyi piacok szabályozása érdekében.
2009. szeptember 13. vasárnap 12:41 - HírExtra
A válság folytatódni fog annak ellenére, hogy az idei év második negyedévében már kedvezőbb adatok jelentek meg Németország és Franciaország gazdaságáról - idézte Dominique Strauss-Kahn-t a német hetilap vasárnap megjelenő legújabb számában. Dominique Strauss-Kahn szerint további lépéseket kellene tenni annak érdekében, hogy csökkentsék a bankvezetők prémiumait, és enyhítsék a kockázatokat a bankszektorban.

A vezérigazgató szerint az eddig bevezetett intézkedések még nem elegendők, de azt reméli, hogy a G20-ak Pittsburgh-i találkozóján előrébb tudnak lépni a kérdésben. A húsz legnagyobb ipari és fejlődő ország (G20) vezetői a hónap végén Pittsburgh-ben találkoznak, ahol a tervek szerint olyan intézkedésekről tárgyalnak majd, amelyek megakadályozzák egy újabb válság kialakulását.

Az IMF vezérigazgatója szerint a válság tanulsága az, hogy a piacgazdaság működéséhez megfelelő szabályokra van szükség, ellenkező esetben visszatérünk "a régi eljárásmódhoz".

A kormányoknak "exitstratégiákat" kell előkészíteniük, vagyis ki kell dolgozniuk, hogy hogyan kezdjék el a költségvetéseket rendkívüli módon megterhelő, hatalmas állami gazdaságösztönző programok leépítését - mondta Dominique Strauss-Kahn hozzátéve azonban, hogy nagyon veszélyes lenne azt hinni, hogy a válságnak már vége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását