2024. május 29. - Magdolna

Ki lesz az új Forma-1-es csapat?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a jövő héten dönti el, hogy melyik Forma-1-es csapat pótolja a 2010-es mezőnyben az év végén kivonuló BMW-Sauber istállót.
2009. szeptember 12. szombat 10:16 - HírExtra
Mindezt Max Mosley, a FIA elnöke jelentette be pénteken.

"Csütörtök estig három komoly ajánlat érkezett az egyetlen kiadó helyre - mondta Mosley. - Ezeket az elkövetkezendő napokban összesítjük, értékeljük és kiválasztjuk azt a csapatot, amelynek rajtengedélyt adunk 2010-re. A BMW-Sauber is a jelentkezők között van, valójában új istállóként, mivel nem írták alá a részvétel feltételeit rögzítő új Concorde-egyezményt. A másik két jelentkező a spanyol Epsilon Euskadi és a brit Litespeed."

A BMW július végén jelentette be, hogy az év végén kivonul a Forma-1-ből, a 20 százalékos tulajdonrésszel rendelkező svájci Peter Sauber pedig azóta vevőt keres csapatának. Sajtóértesülések szerint egy indiai konzorcium is a lehetséges vásárlók között van. Az új tulajdonos a becslések szerint 50 millió eurót érő istálló mellé az indiai származású, svájci tesztpilótát, Neel Janit is megkapja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását